Order Request B2C (NL)

Bestellingsverzoek B2C

Wie is RatePAY

RatePAY GmbH, gevestigd in de Franklinstraße 28-29, 10587 Berlin (hierna: RatePAY), biedt zijn aangesloten online-handelaren (hierna: handelaar) onder andere de betaalmethoden factuur, betaling in termijnen, debetnota en vooruitbetaling. RatePAY of de gerelateerde partnerbank maakt voor u een vooruitbetaling onder de garantie van een van de genoemde betaalmethoden die voor de betaling gebruikt wordt. Daar aan een dergelijke vooruitbetaling risico’s van kredietverzuim verbonden zijn, is het noodzakelijk voor RatePAY om een zogenaamde risicoanalyse door te voeren, die in het bijzonder ook een kredietwaardigheidsanalyse omvat.

Waaruit bestaat een risicoanalyse?

Om de risicoanalyse door te voeren, ontvangt RatePAY van de handelaar bij wie u uw bestelling geplaatst heeft de gegevens die u verschaft heeft over uw persoon, de bestelgegevens, verdere technische gegevens en in het geval van betaling per debetnota ook uw bankgegevens.

RatePAY vraagt bovendien in het kader van de risicoanalyse informatie bij kredietbeoordelaars op. De kredietbeoordelaars verschaffen aan RatePAY kredietgegevens over uw persoon die opgeslagen zijn bij de kredietbeoordelaar, zoals bijvoorbeeld ratingscores. Enkel de kredietbeoordelaars hebben kennis van de samenstelling van de score die voor u berekend wordt. RatePAY werkt met de volgende kredietbeoordelaars samen:

  • CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München

Daarnaast kan RatePAY betaalgegevens die wij over u opgeslagen hebben in het kader van uw gebruik van RatePAY betaalmethoden gebruiken voor de risicoanalyse.

Wat kunnen redenen zijn voor een afwijzing?

RatePAY bepaalt op basis van de resultaten van de risicoanalyse of de gewenste betaalmethoden gebruikt kan worden. De risicoanalyse en de daaropvolgende beslissing gebeuren volledig automatisch. Zo kan het voorkomen dat u een bestelling in een online-shop met een bepaalde RatePAY betaalmethode kan plaatsen, maar dat deze betaalmethode voor een andere bestelling in een andere shop of op een later moment niet tot uw beschikking staat.

Dit kan naast redenen die te maken hebben met krediet, ook aan het volgende liggen:

  • Uw combinatie van naam en adres kon niet gevonden worden. Dit kan het gevolg zijn van typefouten, verhuizingen, trouwen of een administratieve reorganisatie van gemeenten.
  • U heeft in plaats van uw geregistreerde woonadres, uw afwijkende bezorgadres, DHL Packstation of bedrijfsadres als uw factuuradres opgegeven.
  • Met het bestelverzoek wordt uw persoonlijke aankooplimiet overschreden. Dit is o.a. mogelijk als er nog te veel onbetaalde bestellingen aan u gerelateerd zijn.

Wat kunt u doen in geval van een afwijzing?

  • Indien de betaalmethode van uw keuze niet ter beschikking staat, kunt u natuurlijk met de handelaar zelf een alternatieve – niet door RatePAY aangeboden – betaalmethode kiezen (indien door de handelaar aangeboden, bv. creditcard).
  • Indien u denkt dat de afwijzing gebaseerd is op bv. een verkeerd ingevoerd adres, dan kunt u de bestelling in de shop met de gecorrigeerde gegevens opnieuw plaatsen.
  • Indien er nog open bestellingen zijn, kunt u deze controleren en vereffenen.
  • Neem contact op met de kredietbeoordelaar om eventuele verkeerde gegevens over u te corrigeren.

Indien u de exacte reden niet kunt achterhalen, staan wij graag tot uw beschikking. Richt uw verzoek a.u.b. aan order-request@ratepay.de, en vermeld hierbij de volgende gegevens: voornaam, achternaam, registratieadres, e-mailadres dat u voor de bestelling gebruikt heeft alsook de bestelgegevens (betaalmethode, shop, tijdstip) of gebruik ons contactformulier. Indien u contact met ons opneemt kunt u ook gelijk eventuele bezwaren tegen het resultaat van de geautomatiseerde analyse indienen. Indien u dit doet, wordt het resultaat van de beoordeling door een medewerker van RatePAY gecontroleerd. Wij hopen dat u begrijpt dat wij informatie over uw kredietwaardigheid vanwege privacyredenen enkel aan het registratieadres kunnen verzenden dat u tijdens de bestelling heeft opgegeven.

Contact

Voor meer informatie kunt u ons contactformulier gebruiken, of bel naar: +49 30 983 20 86 20